Samen strijden tegen eenzaamheid

Hoe weet je of jouw buurman eenzaam is? En wat kun je hieraan doen om hem te helpen? Met bijeenkomsten met verschillende partners uit de regio delen we kennis en ervaringen. Ook vragen we mensen die worstel(d)en met eenzaam zijn over oplossingen en moeilijkheden die ze tegenkomen. Zo leren we van elkaar en kunnen we mensen helpen om weer meer met anderen in contact te komen.

Samen zien en weten we meerMensen aan tafel

Praat mee! Op woensdag 29 september 2021 organiseren we om 19:30 uur in de Oude Jeroenskerk in Noordwijk een bijeenkomst. Hier hebben we ook verschillende partners uit de regio voor uitgenodigd. Ook is er ruimte voor het persoonlijke verhaal. Zo vertelt spreker Gert Paul van ’t Hoff, initiatiefnemer van Signaalpunt tegen eenzaamheid, over de vraag die hem steeds bezig hield: Is mijn buurman eenzaam? Kom naar de bijeenkomst en praat mee.

Meld je aan

Wat kun je zelf doen?

Denk jij eenzaamheid te herkennen bij jouw buurman, vriendin of oma? Maar durf je daar moeilijk het gesprek over te voeren? Geef dan een seintje af bij signaalpunt Noordwijk. Vrijblijvend gaat er dan iemand bij die persoon langs. Uit ervaring blijkt dit altijd een positief gevoel te geven bij die persoon. Of het nu wel of niet nodig is…..We zijn er voor elkaar!

Week van de eenzaamheid

Van 30 september 2021 tot 7 oktober 2021 is het de Week tegen de Eenzaamheid. Landelijk komt er extra aandacht voor dit thema.