Sportaccommodaties verduurzamen

Acht sportverenigingen in gemeente Noordwijk maken zich op voor een verduurzamingsslag onder begeleiding van Green2live. De energiescan werd aangeboden door gemeente Noordwijk.

Thuis maar nu ook op de club

Verduurzamen. Geld besparen op je energieverbruik. Waar steeds meer Noordwijkers er thuis werk van maken, zien we nu een eerste begin bij 8 Noordwijkse sportverenigingen. Ze willen hun sportaccommodatie aanpakken. Want ook daar valt er nog heel wat winst te boeken. Vaak weten de clubs niet echt goed hoe ze dat aan moeten pakken. Wat de mogelijkheden zijn. De gemeente reikte hun de helpende hand.

De helpende hand

Energiescan voor WebberichtjeSportwethouder Sjaak van den Berg overhandigde medio november symbolisch de energiescan aan Chris Andree van TOVTafeltennis Noordwijk. Een gerichte ondersteuning in de zoektocht naar betaalbare energiebesparingsmogelijkheden en de financiering ervan. De vereniging is een van de 8 die hun sportaccommodatie willen verduurzamen. De hulp wordt hu aangeboden door de gemeente. Gratis. Green2live helpt erbij. Ingrid Vogels was dan ook bij de overhandiging. Zij is én adviseur én oprichter van dit gespecialiseerde adviesbureau.

De weg naar de fondsen en potjes

Verduurzamen dat kost geld. Waar moeten de accommodaties dat vandaan halen? Ingrid Vogels van het bedrijf Green2live weet bij gemeente, rijk en diverse fondsen precies de potjes te vinden om verenigingen te helpen terwijl de clubkas niet wordt aangesproken. De eerste stap is gezet. Het uitvoeren van een energiescan. Het vervolg? Misschien lukt het de 8 Noordwijkse sportaccommotaties zelfs wel een nul-op-de-meteraccommodatie te worden. De kennis en kunde die dat vereist kunnen de clubleden weer mee naar huis nemen.