Start fietsles voor (migranten) vrouwen

Fietsles voor (migranten) vrouwen van start. Een mooi initiatief dat is ontstaan vanuit het Noordwijk Sportakkoord.

Projecten vanuit het Noordwijks Sportakkoord Fietsles

Met dit mooie project geven we vrouwen uit onze gemeente die niet kunnen fietsen de kans om dit te leren. Dit initiatief is mede mogelijk gemaakt door het Noordwijks Sportakkoord 2020. En is 1 van de 10 prachtige projecten die de komende tijd in onze gemeente van start gaan. Inmiddels zijn er al 2 cultuurcoaches aangesteld, gaan we bewegen in het water voor mensen met dementie en aangeboren hersenletsel. Meer weten lees ook ‘Handtekeningen gezet onder Noordwijks Sportakkoord'

Niet vanzelfsprekend

Voor veel Nederlanders is het vanzelfsprekend om even de fiets te pakken om een boodschapje te doen of iemand te bezoeken. Maar als je net in Nederland komt wonen is dat niet altijd even makkelijk. Vanuit verschillende organisaties, zoals Sportief voor Werk, Wereldvrouwen en Vluchtelingenwerk, kwamen de signalen dat vooral migranten vrouwen niet kunnen fietsen. Dit belemmert hen in het dagelijks leven bij het ontmoeten van mensen, een boodschap doen of het doen van vrijwilligerswerk.

Ontstaan initiatief

Het initiatief is ontstaan bij Welzijn Noordwijk, in samenwerking met Vluchtelingenwerk, Wereldvrouwen en het Sportbedrijf Noordwijk. Onder leiding van de buurtsportcoach wordt gedurende 6 weken 2 keer per week geoefend op Sportpark Duinwetering. Zij krijgen zowel praktijk- als theorieles. De groep voor Noordwijk is inmiddels vol. In het voorjaar van 2021 wordt de fietsles ook in Noordwijkerhout bij locatie ‘De Schelft’ gegeven. Aanmelden hiervoor kan nog. 

Meer weten en aanmelden

Wil je je opgeven voor de fietsles in Noordwijkerhout of heb je andere vragen? Neem dan contact op met Monique Jägers.