Starterslening verhoogd naar € 50.000,-

De gemeente Noordwijk heeft de starterslening verhoogd naar € 50.000,-. Met een starterslening geeft de gemeente starters op de woningmarkt een steuntje in de rug bij de aankoop van hun 1e huis.

Starterslening overbrugt verschil

De starterslening overbrugt het verschil tussen de aankoopprijs van een woning en het maximale bedrag dat op basis van het inkomen geleend kan worden. Met deze 2e hypotheek via de gemeente Noordwijk kan een starter in veel gevallen toch die woning kopen die hij of zij op het oog heeft.

Kansen op woningmarkt vergroot

Naast de verhoging van de starterslening is ook de maximale aankoopprijs van de woning opgehoogd naar de Nationale Hypotheek Garantie-grens. Die is op dit moment € 310.000,-. Bovendien geldt de regeling vanaf nu niet meer alleen voor bestaande- maar ook voor nieuwbouwwoningen. Met deze maatregelen worden de kansen voor starters op de woningmarkt vergroot.

Meer informatie

De starterslening geldt voor woningen met een koopprijsgrens tot de NHG-grens. Om in aanmerking te komen moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan. Bekijk de voorwaarden, informatie en het aanvragen van een starterslening.