Tweede kindercultuurmaand van start

De vuurtoren beklimmen, virtueel naar Engeland varen zoals de Soldaat van Oranje dat deed of op de foto op de zitzak van Donald Duck. De hele maand oktober zetten musea en culturele instellingen de deuren open voor kinderen tot 12 jaar. Ze worden met open armen ontvangen tijdens de Kindercultuurmaand die vandaag is gestart. Met deze campagne maken basisschoolleerlingen op een laagdrempelige manier kennis met cultuur.

Wethouder houdt een lint vast en nog 2 personen en 1 meisje knipt het lint door‘Musea zijn niet saai maar juist heel leuk. En je leert er ook nog iets van.’ Met deze woorden gaf wethouder Roberto ter Hark op vrijdag 30 september 2022 de feestelijke kick-off van de Kindercultuurmaand op de Regenboogschool in Noordwijkerhout. Ter ere van de start deed de wethouder mee aan een vrolijke dans en knipte daarna samen met leerlingen en cultuurcoach Ruby van der Zalm het lint door.

Workshops en andere activiteiten

Dansende kinderen tijdens KindercultuurmaandDe campagne Kindercultuurmaand is ontwikkeld door de gemeente Noordwijk en Noordwijk Marketing met als doel kinderen uit de gemeente Noordwijk en de regio kennis te laten maken met het culturele aanbod in Noordwijk en Noordwijkerhout en het aantal bezoekers te verhogen. De musea, culturele instellingen en verenigingen zijn enthousiast aangehaakt met veel leuke activiteiten en extra’s, zoals workshops en de mogelijkheid om kennis te maken met culturele verenigingen.

Plattegrond

Het is voor de tweede keer dat we in de gemeente Noordwijk de Kindercultuurmaand organiseren. De basis is een plattegrond met daarop de musea en culturele instellingen aansprekend in beeld gebracht. Elk kind dat een van deze bezoekt, ontvangt daar een sticker. Met 4 stickers op de plattegrond kunnen de kinderen naar VVV Noordwijkerhout of VVV Noordwijk om daar een verrassing op te halen. De vernieuwde plattegrond is vanaf volgende week verkrijgbaar bij VVV Noordwijk en VVV Noordwijkerhout. Meer informatie over de verschillende activiteiten tijdens de Noordwijk kindercultuurmaand zijn te vinden op noordwijk.info/uitagenda. Bekijk het filmpje.