Uitkijken over B(l)oeiende Bollenstreek

Op Landgoed en Golfbaan Tespelduyn staat een nieuw uitkijkpunt. Een nieuw succes van de samenwerking ‘B(l)oeiende Bollenstreek’. Gemeente Noordwijk profiteert volop van deze samenwerking.

Samenwerken loont

Samenwerken loont. Dat toont de opening van het nieuwe uitkijkpunt. De partijen die hebben samengewerkt vonden het leuk om met elkaar het lint door te knippen. Dat deden ze vrijdag 2 juli 2021. Eerst nog even een groepsfoto aan de voet van het punt. Daarna klommen ze omhoog en genoten van het mooie uitzicht. Ze hopen dat er heel veel mensen volgen. 

Veel projecten in gemeente Noordwijk

De samenwerking heet: gebiedsprogramma B(l)oeiende Bollenstreek. Het is een bonte verzameling onderzoeks- en uitvoeringsprojecten. Voormalig gemeenten Noordwijk en Noordwijkerhout hebben er een jaar of 5 geleden terecht hun handtekening onder de samenwerkingsafspraken gezet. Beide gemeenten zijn inmiddels gefuseerd. Beide vormen een gemeente waarin vele prachtige projecten zijn uitgevoerd. 

We noemen er een paar:

Goed bereikbaar voor fietsers en wandelaars

Het uitkijkpunt is een nieuw succes. Nergens heb je zo’n mooi uitzicht op het bollenlandschap. Een informatiebord vertelt over de geschiedenis van onze streek. Waar het omzetten van het strandwal-landschap naar bollengrond toe heeft geleid. Een uniek landschap. Het uitkijkpunt is goed bereikbaar. Wandelaars en fietsers kunnen het gemakkelijk bezoeken. Maar voor ook onze inwoners is het natuurlijk leuk om er een kijkje te nemen. 

De samenwerkende partijen

Op de foto van links naar rechts: 

  • Peter Duivenvoorde - Landgoed & golfbaan Tespelduyn
  • Theo Alkemade - wethouder gemeente Noordwijk 
  • Anne Koning - gedeputeerde Provincie Zuid-Holland 
  • Emile Jaensch - portefeuillehouder Wonen, Natuur & Landschap, Bestuur & Middelen Holland Rijnland 
  • Sjaak van den Berg - voorzitter cluster Duin- en Bollenstreek