Uitspraak Raad van State over Maarten Kruytstraat

De Raad van State heeft op woensdag 2 september 2020 een uitspraak gedaan inzake de beroepszaak over het project Maarten Kruytstraat in Noordwijk aan Zee.

Meeste bezwaren ongegrond verklaard

Tegen het bestemmingsplan zijn vele bezwaren aangevoerd waaronder over de milieu effect rapportage, verkeer, geluid, uitvoerbaarheid en dergelijke. De Raad van State heeft de meeste bezwaren ongegrond verklaard. Alleen het bezwaar met betrekking tot de parkeerproblematiek is gegrond verklaard. 

Uitspraak bestuderen

Wethouder Roberto ter Hark: We bestuderen op dit moment de uitspraak en onderzoeken of er nog eventuele oplossingen zijn. Dit wordt gezamenlijk opgepakt met de ontwikkelaar. Parkeren in Noordwijk aan Zee is een belangrijk onderwerp binnen de gemeente en wij waren van mening dat de parkeerbalans goed onderbouwd en zorgvuldig in de aanvraag was verwerkt. De raad van State oordeelde helaas echter anders. We blijven echter vertrouwen houden in dit plan en zijn van mening dat dit plan, met o.a. een supermarkt en 42 woningen, een belangrijke bijdrage levert aan de noodzakelijke kwaliteitsimpuls voor Noordwijk aan Zee.

Ook eventuele gevolgen voor de planning van het Jan Kroonsplein naar aanleiding van deze uitspraak worden onderzocht. 

Lees de uitspraak van de Raad van State