Vernieuwen van De Duinrand

Steeds meer lichten springen op groen voor de mooie plannen voor restaurant de Duinrand aan de Duindamseweg/Duinweg.

Een plek die op je route ligt

DuinrandOf je nu door onze mooie regio fietst, wandelt of er een tochtje maakt met de scooter, brommer, motor of auto. Heel wat van onze bezoekers zijn de afgelopen decennia neergestreken bij restaurant de Duinrand aan de Duindamseweg/Duinweg. Een prachtlocatie om even bij te tanken en energie op te doen voor het vervolg van je tocht. Maar daar komt wellicht nu snel een einde aan.

Een plek waarvoor plannen zijn gemaakt

Er zijn grootse plannen voor de locatie. De plannenmakers hebben hun aanvraag ingediend. Hun aanvraag gaat over een nieuw hotel, een nieuw restaurant met een parkeerkelder. Ze pakken flink uit. De plek gaat wat hun betreft op de schop. De bekende locatie wordt grondig vernieuwd. 

Plannen die getoetst worden

Veel lichten zijn al op groen gesprongen. De aanvraag is al getoetst en akkoord bevonden op zaken als ‘verkeer’, ‘verkeersveiligheid’en ‘archeologie’. De welstandscommissie is al akkoord onder voorbehoud van de buitenterassen, de erfafscheidingen, de terrasschermen en de inrichting van de buitenruimte. Ook past het plan in het bestemmingsplan, zo laat de Omgevingsdienst West-Holland weten. Vanuit het Hoogheemraadschap van Rijnland is aangegeven dat dient te worden voldaan aan de zorgplicht onder gebruikelijk voorbehoud van de Keur Rijnland 2020. 

Begeleiding Omgevingsdienst West-Holland

De voorbereidingen gaan door. Nog niet alle lichten staan op groen. Wij zijn nog in afwachting van de adviezen van de constructeur, brandweer, bodem en ecologie. Tevens ontbreken nog wat andere gegevens die zullen worden opgevraagd, zodra het advies van onder meer de brandweer is ontvangen, aldus de Omgevingsdienst West-Holland. 

Een eerste indruk

Zo ziet het nieuwe gebouw er uit, zie afbeelding rechts.