Wandelen over de geschiedenis van Noordwijk Binnen

Samen maken we Noordwijk. Ook op het punt van het verbeteren van de uitstraling van de winkelstraat in Noordwijk Binnen: de Kerkstraat. Het ziet er weer wat mooier uit dankzij de Walk of History. De stralende Kerkstraat zet de eigen geschiedenis in het zonnetje.

Heel de Hollandse geschiedenis

In het kader van de stralende openbare ruimte zijn er in november 2019 lichttegels in de Kerkstraat gelegd. 8 in totaal. Ze vormen de Walk of History. Ze vertellen het karakteristieke verhaal van de kern Noordwijk Binnen. En wat een geschiedenis is het. Het hele verhaal van Nederland kun je met de geschiedenis van Noordwijk Binnen vertellen.

Feestelijk in gebruik nemen

Gemeente en de ondernemers hebben op donderdag 28 november 2019 de tegels feestelijk onthuld. Ze kijken terug op een geslaagde samenwerking. Op uitnodiging van de gemeente kwamen de ondernemers met een voorstel. De gemeente hielp de plannen te realiseren. Huibert van der Bent heeft samen met de winkeliersvereniging van de Kerkstraat er voor gezorgd dat er een link met de geschiedenis van de Voorstraat wordt gemaakt door middel van de Walk of History.

Pauline Bakker maakte de lichttegels

De 8 lichttegels hebben ieder 4 kunstige afbeeldingen getekend door kunstenaar Pauline Bakker. De tegels zijn speciaal voor de Kerkstraat op maat gemaakt door Light Internal uit Purmerend. Art Connectors heeft de winkeliers hierbij ondersteund. Als het donker wordt dan gaat het licht aan in de tegels, waardoor ze gaan stralen! De tekeningen verbeelden verschillende gebeurtenissen uit het verleden van Noordwijk, met name van Noordwijk Binnen.

Ondernemers weten het

Roberto ter Hark, wethouder Economie en Toerisme: “Wie beter dan de winkeliers weet wat er met hun winkelstraat moet gebeuren. Ik vind het fijn dat de ondernemers de schouders eronder hebben gezet. We hebben goede afspraken gemaakt. Het resultaat staat als een huis.”