Warmetruiendag

Trui of vest van fleece of van echte wol, het maakt niet uit. Trek een lekkere dikke trui aan op vrijdag 10 februari, dan kan de kachel een graadje lager. Steeds meer mensen doen dit en besparen energie en geld. Doe mee met Warmetruiendag!

Warme TruiendagOp 10 februari is het weer Warmetruiendag. Ooit in het leven geroepen in 2007 door het Klimaatverbond Nederland. Met het initiatief van een Warmetruiendag vraagt deze organisatie ieder jaar op een ludieke manier aandacht voor de klimaatverandering Onder het motto ‘verwarm jezelf, niet de wereld’. Door een warme trui aan te trekken en de verwarming lager te zetten. 

In deze tijden met hoge energieprijzen is het voor velen iedere dag warme truiendag. We zijn al bijna niets anders meer gewend en letten allemaal op ons energieverbruik. Overal lees je besparingstips. Ook gemeente Noordwijk geeft op haar website tips en adviezen: ‘Zet de thermostaat overdag op 19 graden. Met een kleedje en een lekkere dikke trui houd je het warm.’

De oproep werkt aanstekelijk. Basisschoolleerlingen, jongeren, de bollenjongens, de wethouder en natuurlijk onze energiecoaches hebben ‘m al aan. Jij toch ook? Bekijk dit filmpje maar eens!

Trek aan die extra warme trui en ga ervoor!