Webinar Toekomst van Noordwijk

De toekomst is springlevend. Maar liefst 30 visies op de Toekomst van Noordwijk zijn er opgesteld. Op woensdag 17 juni 2020 is er een webinar waarop de gemeente graag hoort wat inwoners van de thema’s uit de visies vinden.

Visies met thema’s

Inwoners, ondernemers, verenigingen en maatschappelijke organisaties uit De Zilk, Noordwijkerhout en Noordwijk hebben enthousiast gebouwd aan een visie voor de toekomst. In de afgelopen maanden kwamen 30 visies op de Toekomst van Noordwijk tot stand. Thematisch zijn de visies sterk verweven. Goed om daar met elkaar bij stil te staan en om deze thema’s met elkaar door te nemen. 

Doorpraten van de thema’s

Op woensdag 17 juni 2020 is er een webinar. Met wethouder Sjaak van den Berg en presentator Gert van ’t Hof worden uit alle visies de thema’s doorgesproken. Gemeente Noordwijk nodigt iedereen van harte uit deel te nemen aan dit webinar. Om te reageren op wat besproken wordt. Dat maakt de uiteindelijke visie alleen maar sterker. Het webinar is voor iedereen toegankelijk. Meedoen kan gewoon vanuit huis. Aanmelden kan door een e-mail te sturen.

Essentieel onderdeel

Nederland en dus ook Noordwijk maakt zich op voor een enorme verandering in de samenwerking tussen overheid en inwoner. De Omgevingswet zorgt hiervoor. Deze wordt op 1 januari 2022 ingevoerd. Elke gemeente moet met zijn inwoners een visie opstellen. In de Toekomst van Noordwijk leggen inwoners vast welke punten ze belangrijk vinden en waarop de samenwerking zich moet richten. Waar ze samen aan willen bouwen. 

Geef je nu op voor het webinar. Ga naar Mijn Toekomst.

De raad is dik tevreden met de visies. Lees: ‘Raad maakt kennis met aanzet visie voor de toekomst’.