Week van de Veiligheid

De Week van de Veiligheid vindt plaats van 10 t/m 14 oktober 2022. Onder het motto 'Een veilige samenleving maken we samen!' wordt er de hele week aandacht besteed aan veiligheidszaken zoals WhatsApp Buurt Preventie, Meld Misdaad Anoniem en ondermijning.

Hoe herken je een drugslab? Kom kijken in de Ondermijningscontainer!

Week van de veiligheidTijdens de Week van de Veiligheid komt er op woensdag 12 en donderdag 13 oktober 2022 een ‘Ondermijningscontainer’ naar de gemeente Noordwijk. 

Wat is een Ondermijningscontainer?

In een Ondermijningscontainer kom je meer te weten over zaken als XTC-labs, hennepkwekerijen en de productie van cocaïne. Na een bezoek aan de Ondermijningscontainer zul je sneller de signalen van een drugslab en de aanwezigheid van drugs herkennen, zoals de geur van hennep en synthetische drugs. Na een bezoek aan de Ondermijningscontainer ben je beter in staat drugshandel te herkennen en kun je eventueel helpen bij de opsporing en de bestrijding van dit soort ondermijning. 

Kom langs

In de container kunnen bezoekers aan de ene kant inlopen en aan de andere zijde uitlopen. In de container zijn middelen van synthetische drugs en cocaïnehandel te zien. Kom langs, een bezoek is gratis en zeer informatief. 

Woensdag 12 oktober 2022

  • Ondermijningscontainer voor het gemeentehuis in Noordwijk
  • Van 14.00 tot 17.00 uur open voor publiek

Donderdag 13 oktober 2022 

  • Ondermijningscontainer op De Brink in Noordwijkerhout
  • Van 12.00-16.00 uur open voor publiek

Veiligheidsgevoel verhogen

De gemeente Noordwijk wil met de Ondermijningscontainer het gevoel van veiligheid onder inwoners verhogen. Onder andere door hen mede in te schakelen in de opsporing. Want een veilige samenleving maken we samen, aldus burgemeester Wendy Verkleij. De burgemeester kijkt uit naar de Week van de Veiligheid: In deze week gaat het thema veiligheid meer leven. Dat is belangrijk want alleen samen zorgen we ervoor dat Noordwijk een veilige gemeente blijft.

Meer informatie

Tekst illustratie

Een veilige samenleving maken we samen 
10 t/m 14 oktober 
Week van de veiligheid

www.noordwijk.nl/veilig

Logo Week van de veiligheid
Logo Gemeente Noordwijk