Wet elektronische publicaties (WEP) 1 juli 2021 van kracht

Op 1 juli 2021 is de Wet elektronische publicaties in werking getreden. Dit betekent dat de gemeente Noordwijk, net zoals andere overheidsinstanties, verplicht is om alle officiële publicaties online te zetten.

Waarom deze wetswijziging? 

Het doel van deze wetswijziging is dat inwoners op een centraal punt volledig en digitaal geïnformeerd worden over besluiten die gevolgen hebben voor hun leefomgeving. Zo kunnen zij bijvoorbeeld op tijd hun recht van inspraak uitoefenen, of bezwaar of beroep instellen.

De bekendmakingen in gemeenteberichten 

We plaatsen iedere week de vergunningaanvragen, meldingen en verzonden besluiten in de gemeenteberichten in de Noordwijker en het Noordwijkerhouts Weekblad. Dat blijven we voorlopig doen. Dit zijn geen officiële publicaties. Deze staan op de website officielebekendmakingen.nl

Op de hoogte blijven van vergunningaanvragen in jouw buurt?

Wil je op de hoogte blijven van alle plannen en besluiten bij jou in de buurt? Bijvoorbeeld over vergunningen en activiteiten, zoals evenementen en bouwplannen. Meld je dan aan voor de e-mailservice van de overheid. Je ontvangt dan een attendering als een melding voldoet aan de door jou opgegeven keuzes. Zo mis je geen bekendmaking meer in jouw postcodegebied en weet je precies wat er speelt in de buurt.

Hoe werkt het?

  • Ga naar overheid.nl/overuwbuurt
  • Vul je e-mailadres in.
  • Vul je postcode en huisnummer in. 
  • Geef aan van welke overheidsinstantie(s) je de bekendmakingen wilt ontvangen. Je kunt deze instellingen later eventueel aanpassen.
  • Controleer je gegevens en klik op ‘aanmelden e-mailservice’.