Workshop Kuuroord

Begin mei 2022 organiseerde de gemeente voor geïnteresseerde ondernemers de workshop Kuuroord. Om kennis over kuuroord en Thalasso te delen maar ook om met elkaar in gesprek te gaan welke toegevoegde waarde de onderscheiding ‘Heilzame Badplaats’ kan hebben voor hun gasten én hun bedrijf.

Het past bij wat we doen

Wethouder Roberto ter Hark overhandigt posterMet de onderscheiding ‘Heilzame badplaats’ op zak heeft de gemeente de kans om zich te ontwikkelen tot een volwaardig kuuroord. Maar er moet nog veel gebeuren voordat Noordwijk zich een Thalasso-kuuroord aan de Hollandse kust mag noemen. Gelukkig zijn er al veel goede initiatieven op het gebied van ‘Gezond leven’, ‘Positieve gezondheid’ en ‘Vitaliteit’. Het past bij elkaar. 

Betekenis voor bedrijf en gasten

Begin mei 2022 organiseerde de gemeente een workshop kuuroord voor geïnteresseerde ondernemers. Wethouder Roberto ter Hark overhandigde de 1e kuuroordposter aan ondernemers. Hij ging met de ondernemers in gesprek over wat het betekent om te beschikken over de onderscheiding ‘Heilzame Badplaats’ en de ambitie om uit te groeien tot een Thalasso-kuuroord aan de Hollandse kust, welgelegen in het Nationaal Park Hollands Duin, direct voor de ‘voordeur van de Randstad’. Wat kan dat voor het bedrijf en de gasten inhouden? 

Regie - Initiatieven

In de gewenste ontwikkeling heeft de gemeente een regierol. Dat betekent actief aan de slag gaan. Senior programmamanager kuuroord Marlies Sobczak-Boumans, gaat regelmatig op pad om partijen te activeren. Inmiddels is er zelfs een ‘Kuuroordloket’ voor initiatiefnemers die meer willen weten of op een plannetje broeden. Het echter aan ondernemers, inwoners, maatschappelijke organisaties en verenigingen is om stappen te zetten. Om de kans die de onderscheiding biedt ten volste te benutten.

Lees meer