Brand De Schelft

Op zaterdag 14 november 2020 heeft een grote brand gewoed in sport- en recreatiecentrum De Schelft. De sporthal is daarbij volledig verloren gegaan. Het zwembad is door de brand ook zwaar beschadigd. Op deze pagina geven we antwoord op de meest gestelde vragen over de brand. Staat jouw vraag er niet bij, neem dan contact op met Klantcontactcentrum.

Gezondheid

Wat doe je als je roetdeeltjes en brandresten wilt opruimen?

Door de brand zijn er in de omgeving roetdeeltjes en brandresten terechtgekomen. Wat is de beste manier om dit op te ruimen? 

  • Vermijd hand-mond contact en inname van roetdeeltjes, vooral bij kleine kinderen. Na aanraking, handen wassen met water en zeep.
  • Doe schoonmaakhandschoenen aan.
  • Doe brokstukken in een vuilniszak.
  • Gebruik sop (lauw water en schoonmaakproduct) om tuinmeubelen, speeltoestellen, auto’s, kozijnen e.d. schoon te maken.

Is er asbest tijdens de brand vrijgekomen?

Nee, de brandweer heeft tijdens de brand metingen gedaan en geen bijzondere waarden gemeten. 

Verzekering

Mijn woning heeft rookschade opgelopen door de brand. Wat moet ik doen? 

We raden je aan eerst contact op te nemen met de eigen verzekeraar. 

Toekomst De Schelft

Er liep een onderzoek naar de herontwikkeling of nieuwbouw van De Schelft. Wat gaat er nu gebeuren met De Schelft?

De afgebrande sporthal nemen we als nieuw gegeven in dit onderzoek mee. Ons doel is nog steeds om met alle gebruikers plannen te maken zodat ook de komende generaties een eigen plek hebben voor sport en verenigingsleven. Als hier nieuws over is dan vermelden we dat via onze gebruikelijke kanalen. 

Zwembad en sporten

Oproep gegevens zwemles kinderen

Helaas is de server van De Schelft ook erg beschadigd. De gegevens van de zwemles kinderen zijn hierdoor verloren gegaan. Hierbij een oproep aan de leden om een e-mail te sturen met alle contactgegevens van het kind dat zwemles volgt en graag erbij zetten in welk bad hij/zij zwemt. De Schelft gaat proberen de kinderen die dit willen te herplaatsen naar Optisport Poelmeer.  

Wanneer kan ik weer zwemmen in het zwembad van De Schelft?

Door de brand heeft de technische installatie van het zwembad waterschade opgelopen. Het zwembad is hierdoor voor een langere periode gesloten. 

Vragen?

Staat uw vraag er niet bij, neem dan contact op met het Klantcontactcentrum.