Oplaadpunt voor elektrische auto aanvragen

U kunt een openbaar oplaadpunt voor een elektrische- of hybride auto aanvragen.

Laadpunt in de openbare ruimte

Inwoners en bedrijven die een elektrische auto rijden, kunnen niet altijd een laadpunt kwijt op hun eigen terrein. U kunt een vergunning aanvragen om een laadpunt in de openbare ruimte te mogen plaatsen.

Laadpunt eigen terrein

Voor een laadpunt op uw eigen oprit of parkeergelegenheid heeft u geen vergunning nodig. Houdt u er wel rekening mee, dat er geen elektrische kabel over openbaar terrein neergelegd mag worden. Het laden dient volledig op eigen terrein plaats te vinden.

Om in aanmerking te kunnen komen voor een openbare laadpaal moet een aanvraag voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • De aanvrager heeft geen mogelijkheden om op eigen terrein een laadpunt te realiseren;
  • De aanvrager is in het bezit van een elektrische- of hybride auto met een minimale elektrische actieradius van 50 km;
  • Of de aanvrager kan aantonen dat deze elektrische- of hybride auto besteld is.

Naast een vergunning op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) is ook een vergunning op grond van de Algemene verordening ondergrondse infrastructuur Noordwijk (AVOI) nodig. In de Beleidsregels Openbare Elektrische Laadinfrastructuur Noordwijk is vastgelegd in welke gevallen we de APV vergunning verlenen.

Voor meer informatie over een kosteloze laadpaal kunt u contact opnemen met Allegro via +31 (0)88 75 00 300. En u kunt contact opnemen met het Klantcontactcentrum via +31 (071) 36 60 000 als u de laadpaal zelf wilt betalen.

Aanvragen via Allego (kosteloos)

De gemeente heeft een overeenkomst afgesloten met Allego. Zij zorgen namens een inwoner of bedrijf voor het aanvragen van de vergunning en het plaatsen, beheren en onderhouden van een laadpaal. Als u de laadpaal via Allego laat plaatsen, zullen zij de aanvraag in behandeling nemen en eerst beoordelen of aan de voorwaarden wordt voldaan. Vervolgens vragen ze bij de gemeente de benodigde vergunningen aan.

Op Openbaarladen.nl vindt u alle informatie over het aanvragen van een openbare laadpaal via Allego. U kunt op deze website ook direct een aanvraag indienen.

Zelf aanvragen (u betaalt zelf alle kosten)

Een inwoner of bedrijf mag met de benodigde vergunningen een laadpaal in de openbare ruimte plaatsen. Als u zelf een laadpaal wilt aanvragen, lees dan eerst de Beleidsregels Openbare Elektrische Laadinfrastructuur Noordwijk (zie kopje Bijzonderheden) goed door. Hierna vult u het digitale aanvraagformulier in (helaas tijdelijk niet mogelijk).

Allego

Adresgegevens

Toon op de kaart Westervoortsedijk 73 
6827 AV Arnhem

+31 (0)88 75 00 300

Allego.eu

Gemeente Noordwijk

Adresgegevens

Toon op de kaart Voorstraat 42 
2201 HW Noordwijk

+31 (0)71 36 60 000

gemeente@noordwijk.nl