Gehandicaptenparkeerkaart aanvragen

Heeft u een beperking? Dan kunt u een gehandicaptenparkeerkaart aanvragen. Ook zorginstellingen kunnen een parkeerkaart aanvragen.

Met een gehandicaptenparkeerkaart mag u op gehandicaptenparkeerplaatsen parkeren in alle EU-landen, Liechtenstein, Noorwegen, IJsland en Zwitserland. U moet zich wel houden aan de lokale parkeerregels. Houders van een gehandicaptenparkeerkaart kunnen in Noordwijk op alle betaald parkeerplaatsen maximaal 3 uur gratis parkeren met gebruik van de parkeerschijf.

Er zijn 3 verschillende kaarten:

  • Bestuurderskaart: Heeft u een beperking en rijdt u zelf auto? Dan kunt u een bestuurderskaart aanvragen. U kunt minstens een half jaar niet verder dan 100 meter zelfstandig lopen. Ook niet met hulpmiddelen, zoals een stok of krukken.
  • Passagierskaart: Heeft u een beperking, kunt u niet zelf auto rijden en bent u afhankelijk van vervoer door anderen? Dan vraagt u een passagierskaart aan. U kunt minstens een half jaar niet verder dan 100 meter zelfstandig lopen. Ook niet met hulpmiddelen, zoals een stok of krukken.
  • Instellingenkaart: Hiermee kunnen zorginstellingen bewoners met een beperking vervoeren.

Op de website van de ISD Bollentreek vindt u de kosten.

Voor informatie kunt u contact opnemen met de ISD Bollenstreek, Hobahostraat 92, 2161 HE Lisse. Tel. +31 (0)800 95 67 000 of per mail naar info@isdbollenstreek.nl

De ISD Bollenstreek voert voor de gemeente Noordwijk de aanvragen voor de gehandicaptenparkeerkaart uit. Op de website van de ISD Bollenstreek vindt u alle informatie over het aanvragen van een gehandicaptenparkeerkaart.

Intergemeentelijke Sociale Dienst (ISD) Bollenstreek