Reisdocumenten, (thuis)bezorgen

U kunt uw reisdocument veilig thuis of bijvoorbeeld op uw werk laten bezorgen. U hoeft dan alleen voor de aanvraag naar het gemeentehuis te komen. Bezorgen kan in heel Nederland waar u maar wilt.

Uw paspoort of identiteitskaart kan worden bezorgd op maandag tot en met vrijdag tussen 8:00 en 22:00 uur en op zaterdag tussen 8:00 en 18:00 uur.

Als u bij de aanvraag hebt aangegeven dat u uw paspoort of identiteitskaart wilt laten (thuis)bezorgen, dan geven wij uw gegevens hierna door aan een gespecialiseerde bezorgdienst, Dynasure

U ontvangt van Dynasure een bevestiging, dat u heeft gekozen voor de optie (thuis)bezorgen. 

De bezorging 

U krijgt bericht van bezorgdienst Dynasure als uw reisdocument klaar is om bezorgd te worden. Daarna kunt u zelf online een bezorgafspraak inplannen. Als u geen e-mailadres heeft, dan neemt Dynasure telefonisch contact met u op om de bezorgafspraak met u in te plannen.

  1. U plant zelf een afspraak in voor de bezorging. U kunt kiezen voor een dagdeel van 4 uur.
  2. Op de bezorgdag krijgt u een e-mail met het verwachte tijdstip waarop de bezorger langskomt. Deze tijd kan tot 2 uur afwijken van de uiteindelijke bezorgtijd. U kunt uw bezorging volgen of eventueel de afspraak wijzigen via een persoonlijke webpagina (MyDynasure).
  3. U krijgt 30 tot 60 minuten voor de bezorging een sms met de exacte bezorgtijd.
  4. Bij de bezorging controleert de bezorger van Dynasure uw identiteit aan de hand van de pasfoto en op basis van gegevens in uw nieuwe en oude reisdocument(en). Zorg daarom dat uw oude reisdocument klaarligt als de bezorger arriveert.
  5. U moet uw reisdocument persoonlijk in ontvangst nemen. Dit geldt ook voor andere gezinsleden (ook minderjarigen) die een reisdocument hebben aangevraagd.
  6. De bezorger maakt ter plaatse uw oude reisdocument volgens de wettelijke bepalingen ongeldig. Uw oude document wordt meegenomen naar het beveiligd depot van Dynasure en wordt daar vernietigd, of als u dat wilt aan u terug gegeven.
  7. U tekent voor ontvangst van uw nieuwe reisdocument.

Niet aanwezig? 

Als u niet aanwezig bent tijdens de eerste bezorging van uw paspoort of identiteitskaart, laat de bezorger een kaart in uw brievenbus achter. Op deze kaart staat hoe u een nieuwe bezorgafspraak kunt inplannen (telefonisch of online). Ook ontvangt u per e-mail de melding dat een koerier is langs geweest. 

Wilt u meer weten of heeft u vragen over de bezorging? 

Wilt u weten hoe het thuisbezorgen werkt, hoe u de bezorger kunt herkennen of wat u moet doen als u geen e-mail heeft ontvangen? Kijk bij de veel gestelde vragen op reisdocumenten-bezorgen.nl van bezorgdienst Dynasure. 

U kunt ook contact opnemen met bezorgdienst Dynasure via +31 (0)348 46 28 73 of afspraak@dynasure.eu 

Gratis.

U geeft bij de aanvraag aan, dat u uw paspoort of identiteitskaart wilt laten (thuis)bezorgen.

Bij een spoedaanvraag is het thuisbezorgen van een reisdocument niet mogelijk.