Parkeervergunning aanvragen als inwoner of bedrijf

Om de parkeerdruk te reguleren wordt in de gemeente Noordwijk gebruik gemaakt van parkeerregimes, zoals betaald parkeren en blauwe zones. Inwoners en bedrijven kunnen in bepaalde gevallen een parkeervergunning of ontheffing aanvragen. Dit biedt inwoners van gebieden met parkeerregimes de mogelijkheid om tegen een verlaagd tarief of met een andere parkeerduur te parkeren in de omgeving. Dit is afhankelijk van uw woonlocatie.

Online een parkeervergunning aanvragen via noordwijk.parkeer.nl (DigiD)

Woonplaats Noordwijk

In grote delen van Noordwijk aan Zee en in de kern van Noordwijk Binnen mag op bepaalde tijden alleen tegen betaling of met een parkeervergunning worden geparkeerd. Verder zijn er in Noordwijk op diverse plaatsen blauwe zones ingesteld, waarbinnen gedurende een beperkte tijd mag worden geparkeerd in combinatie met een parkeerschijf. Het tijdstip van aanvang van het parkeren, moet met een parkeerschijf zijn aangegeven. Als gevolg van deze maatregelen kunnen inwoners of bedrijven een vergunning of ontheffing aanvragen.

Parkeervergunning aanvragen

Voor de woonplaats Noordwijk kunt u online een parkeervergunning aanvragen via noordwijk.parkeer.nl (DigiD).

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over parkeervergunningen in de woonplaats Noordwijk op p1.nl of bel met Parkeerservice Noordwijk via +31 (0)88 12 61 412.

Woonplaats Noordwijkerhout

In Noordwijkerhout zijn blauwe zones van kracht in de Zeestraat (vanaf Victoriberg tot en met Zeestraat 89), in de Havenstraat en aan de Pilarenlaan (parkeerterrein Vomar). Binnen deze parkeerschijfzones is bepaald, dat aanwonenden onder bepaalde voorwaarden een ontheffing kunnen aanvragen. Voor een ontheffing van de parkeerduurbeperking bij blauwe zones komen alleen direct aanwonenden in aanmerking.

Ontheffing aanvragen

Voor de woonplaats Noordwijkerhout kunt u een ontheffing van de parkeerduurbeperking bij een blauwe zone aanvragen door een e-mail naar gemeente@noordwijk.nl te sturen.

Meer informatie

Bel voor meer informatie over de parkeerduurbeperking bij een blauwe zone in de woonplaats Noordwijkerhout met ons Klantcontactcentrum via +31 (0)71 36 60 000.