Oplaadpunt voor elektrische auto aanvragen

Voor een laadpunt op uw eigen oprit of parkeergelegenheid heeft u geen vergunning nodig. Houd er wel rekening mee, dat u geen elektrische kabel over openbaar terrein mag neerleggen. Het laden moet volledig op eigen terrein plaatsvinden. Kunt u geen laadpunt kwijt op uw eigen terrein? Dan kunt u een vergunning aanvragen om een laadpunt in de openbare ruimte te mogen plaatsen.

Online kosteloos een laadpaal aanvragen via openbaarladen.nl

Voorwaarden

Om in aanmerking te kunnen komen voor een openbare laadpaal moet een aanvraag voldoen aan de volgende voorwaarden: 

  • De aanvrager heeft geen mogelijkheden op eigen terrein voor een laadpunt.
  • De aanvrager is in het bezit van een elektrische- of hybride auto. Met een minimale elektrische actieradius van 50 km.
  • Of de aanvrager kan aantonen, dat hij deze elektrische- of hybride auto al heeft besteld.

Er is een vergunning volgens de Algemene plaatselijke verordening Noordwijk 2021 (APV) nodig. Ook is er een vergunning volgens de Algemene verordening ondergrondse infrastructuur Noordwijk 2016 nodig. In de Beleidsregels Openbare Elektrische Laadinfrastructuur Noordwijk versie 2 staat in welke gevallen we de APV-vergunning afgeven.

Aanpak

Aanvragen via Allego (kosteloos)

De gemeente Noordwijk heeft een overeenkomst afgesloten met Allego. Zij zorgen namens een inwoner of bedrijf voor het aanvragen van de vergunning. En het plaatsen, beheren en onderhouden van een laadpaal. Laat u de laadpaal via Allego plaatsen? Dan zullen zij de aanvraag in behandeling nemen en eerst beoordelen of u aan de voorwaarden voldoet. Vervolgens vragen ze bij ons de benodigde vergunningen aan.

Op openbaarladen.nl vindt u alle informatie over het aanvragen van een openbare laadpaal via Allego. U kunt ook online kosteloos een laadpaal aanvragen via openbaarladen.nl

Neem voor meer informatie contact op met Allego via +31 (0)88 75 00 300.

Zelf aanvragen (u betaalt zelf alle kosten)

Een inwoner of bedrijf mag met de benodigde vergunningen een laadpaal in de openbare ruimte plaatsen. Wilt u zelf een laadpaal aanvragen? Lees dan eerst de Beleidsregels Openbare Elektrische Laadinfrastructuur Noordwijk versie 2 goed door.

Neem voor meer informatie contact op met ons Klantcontactcentrum via +31 (0)71 36 60 000.