Oplaadpunt voor elektrische auto aanvragen

Voor een laadpunt op uw eigen oprit of parkeergelegenheid heeft u geen vergunning nodig. Houd er wel rekening mee, dat er geen elektrische kabel over openbaar terrein neergelegd mag worden. Het laden moet volledig op eigen terrein plaatsvinden. Kunt u geen laadpunt kwijt op uw eigen terrein? Dan kunt u een vergunning aanvragen om een laadpunt in de openbare ruimte te mogen plaatsen.

Online kosteloos een laadpaal aanvragen via openbaarladen.nl

Voorwaarden

Om in aanmerking te kunnen komen voor een openbare laadpaal moet een aanvraag voldoen aan de volgende voorwaarden: 

  • De aanvrager heeft geen mogelijkheden om op eigen terrein een laadpunt te realiseren.
  • De aanvrager is in het bezit van een elektrische- of hybride auto met een minimale elektrische actieradius van 50 km.
  • Of de aanvrager kan aantonen, dat deze elektrische- of hybride auto besteld is.

Naast een vergunning op grond van de Algemene plaatselijke verordening Noordwijk 2021 (APV) is ook een vergunning op grond van de Algemene verordening ondergrondse infrastructuur Noordwijk 2016 nodig. In de Beleidsregels Openbare Elektrische Laadinfrastructuur Noordwijk versie 2 is vastgelegd in welke gevallen we de APV-vergunning verlenen.

Aanpak

Aanvragen via Allego (kosteloos)

De gemeente heeft een overeenkomst afgesloten met Allego. Zij zorgen namens een inwoner of bedrijf voor het aanvragen van de vergunning en het plaatsen, beheren en onderhouden van een laadpaal. Als u de laadpaal via Allego laat plaatsen, zullen zij de aanvraag in behandeling nemen en eerst beoordelen of aan de voorwaarden wordt voldaan. Vervolgens vragen ze bij de gemeente de benodigde vergunningen aan.

Op openbaarladen.nl vindt u alle informatie over het aanvragen van een openbare laadpaal via Allego. U kunt ook online kosteloos een laadpaal aanvragen via openbaarladen.nl

Neem voor meer informatie contact op met Allego via +31 (0)88 75 00 300.

Zelf aanvragen (u betaalt zelf alle kosten)

Een inwoner of bedrijf mag met de benodigde vergunningen een laadpaal in de openbare ruimte plaatsen. Als u zelf een laadpaal wilt aanvragen, lees dan eerst de Beleidsregels Openbare Elektrische Laadinfrastructuur Noordwijk versie 2 goed door.

Neem voor meer informatie contact op met ons Klantcontactcentrum via +31 (0)71 36 60 000.