Afvalinzameling, frituur- en oliebollenvet

Frituur- en oliebollenvet is het restant dat overblijft als men het oude vet heeft gebruikt en is vervangen door nieuw vet. Dit oude frituur- en oliebollenvet is een afvalstof die weer kan worden hergebruikt. Het dient onder andere als biobrandstof (biodiesel) of als halffabrikaat voor kunststoffen, oplos- en smeermiddelen.

Wilt u frituur- en oliebollenvet goed verwijderen? Gebruik dan de oude verpakking of neem een oud melkpak of eventueel een fles. Zorg in ieder geval dat de verpakking afgesloten wordt.

Nadrukkelijk wordt verzocht frituur- en oliebollenvet niet door het toilet of gootsteen te spoelen. Het is namelijk zeer slecht voor het riool en veroorzaakt verstoppingen. Zowel vast als vloeibaar vet gaat namelijk klonteren en stollen als het in het rioolwater terecht komt. Daarnaast raakt de waterzuiveringsinstallatie in uw woongebied overbelast. Afgezien van de belasting voor het milieu kost de verwijdering van de vetresten en het ontvetten van de waterzuiveringsinstallatie miljoenen euro’s per jaar.

Tip: Klein restje vet in de pan? Veeg het weg met keukenrol en doe het bij uw restafval!

Voor informatie kunt u contact opnemen met het Klantcontactcentrum via +31 (0)71 36 60 000.

Inwoners van de woonplaats Noordwijk kunnen het vet inleveren bij de milieustraat te Katwijk. Ook kan vet worden ingeleverd bij het filiaal van Afval Loont.

Inwoners van de woonplaatsen Noordwijkerhout en De Zilk kunnen vet het naar het KCA-depot op de milieustraat te Noordwijkerhout brengen of aanbieden bij de KCA-wagen.

Afval loont

Adresgegevens

Stakman Bossestraat 65

2203 GH Noordwijk

info@afvalloont.nl

https://www.afvalloont.nl/noordwijk/

Milieustraat te Katwijk

Adresgegevens

Taanderstraat 1

2222 BG Katwijk

Telefoon: +31 (0)71 36 60 000 Klantcontactcentrum

gemeente@noordwijk.nl

Milieustraat te Noordwijkerhout

Adresgegevens

Walserij 11

2211 SJ Noordwijkerhout

Telefoon: +31 (0)297 38 17 17

pi@meerlanden.nl

https://www.meerlanden.nl/mijn-gemeente/milieustraat?sg=noordwijkerhout

Uitgelicht