Gevonden of verloren voorwerpen melden

Direct verloren of gevonden voorwerp melden

Gemeenten zijn verantwoordelijk voor het registreren van gevonden voorwerpen. De politie heeft deze taak aan de gemeente overgedragen. Gevonden voorwerpen kunt u dus niet meer bij de politie brengen.

De voorwerpen die in Noordwijk zijn gevonden staan vermeld op Ilost.co en in de app van iLost.

Gestolen voorwerpen

Is er iets gestolen? Doe dan aangifte bij de politie. U kunt digitaal aangifte doen op Politie.nl of telefonisch via +31 (0)900 88 44.

Verloren paspoort, identiteitskaart of rijbewijs

Als u een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs bent verloren, heeft u geen proces-verbaal van de politie nodig bij het aanvragen van een nieuw document. U kunt bij de publieksbalies een nieuw document aanvragen. Bij deze aanvraag ondertekent u een Verklaring van vermissing. Wilt u geen nieuw reisdocument aanvragen, meldt dan direct digitaal uw vermissing om fraude te voorkomen.

Gevonden paspoort, identiteitskaart of rijbewijs

Lever een gevonden paspoort, identiteitskaart of rijbewijs altijd in bij het gemeentehuis. Nederlandse paspoorten en identiteitskaarten worden in verband met mogelijke fraude vernietigd en niet meer teruggegeven aan de eigenaar. Gevonden rijbewijzen worden wel bewaard en teruggegeven aan de eigenaar.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Klantcontactcentrum via +31 (0)71 36 60 000.

Verloren

Bent u iets verloren in Noordwijk? Zoek het voorwerp op Ilost.co of in de app van iLost. Is uw voorwerp nog niet gevonden, dan kunt u een iLost Alert naar uw verzekeraar sturen als uw verloren voorwerp verzekerd is bij verlies.

Gevonden

Heeft u iets gevonden in Noordwijk? Meld het op Ilost.co of in de app van iLost. U kunt het voorwerp dan thuis bewaren. Is het voorwerp binnen een jaar niet opgehaald, dan wordt u de eigenaar.

Als u het gevonden voorwerp niet thuis wilt bewaren, kunt u kleine voorwerpen bij het gemeentehuis afgeven op maandag t/m vrijdag van 8:30 - 17:00 uur en op donderdagavond van 17:00 - 20:00 uur. Fietsen of andere grote voorwerpen, kunt u op vrijdagmiddag bij de milieustraat afgeven. 

Milieustraat te Katwijk

Adresgegevens

Toon op de kaart Taanderstraat 1 
2222 BG Katwijk

+31 (0)71 36 60 000

gemeente@noordwijk.nl

Als u een aanvraag of melding doet, heeft de gemeente uw persoonsgegevens nodig. De gemeente behandelt uw persoonsgegevens zorgvuldig. In de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) staat hoe de gemeente met uw persoonsgegevens moet omgaan.

De belangrijkste regels zijn:

  • De persoonsgegevens waar de gemeente om vraagt, zijn nodig voor het afhandelen van uw aanvraag of melding.
  • De gemeente registreert en verwerkt uw gegevens op een veilige, vertrouwelijke en zorgvuldige manier.
  • De gemeente gebruikt uw gegevens alleen voor het verwerken van uw aanvraag of melding (of voor iets wat daar rechtstreeks verband mee heeft).
  • Uw persoonsgegevens blijven niet langer bewaard dan nodig is voor het verwerken van uw aanvraag of melding.
  • Andere organisaties krijgen uw gegevens alleen als dit wettelijk verplicht is.
  • Als u hierom vraagt, dan vertelt de gemeente u waarvoor de gegevens nodig zijn en wat ermee gebeurt.