Adresonderzoek aanvragen

Personen staan bij de gemeente ingeschreven op een adres. Denkt u dat iemand verkeerd op uw adres staat ingeschreven? Vraag dan een adresonderzoek aan bij de gemeente. Ook organisaties kunnen om een adresonderzoek vragen als zij adresgegevens uit de Basisregistratie Personen gebruiken. De gemeente zal een administratief onderzoek starten.

Online een adresonderzoek aanvragen (DigiD)

Of maak online een afspraak (gratis).

Aanpak

U kunt op de volgende manieren een adresonderzoek aanvragen:

  • U kunt online een adresonderzoek aanvragen (DigiD). Houdt uw DigiD en een bewijs waaruit blijkt dat u de eigenaar of huurder bent van de woning (bijvoorbeeld een koop- of huurcontract) bij de hand.
  • U kunt ook persoonlijk langskomen tijdens de openingstijden van de publieksbalies. U kunt alleen op afspraak (gratis) langskomen. Maak online een afspraak of bel voor een afspraak met ons Klantcontactcentrum via +31 71 36 60 000. Neem de volgende stukken mee:
    • Uw geldige identiteitsbewijs.
    • Mogelijk gegevens van de persoon die staat ingeschreven op uw adres, maar daar niet meer woont. Denk hierbij aan de naam, geboortedatum, telefoonnummer of e-mailadres van deze persoon.
    • Mogelijk terug gekomen post van de vertrokken persoon, of ander bewijs waaruit blijkt dat deze persoon niet op uw adres woont.
    • Als u zelf niet ingeschreven bent op het adres, bewijs waaruit blijkt dat u de eigenaar of huurder bent van de woning (bijvoorbeeld een koop- of huurcontract).

Kosten

Het aanvragen van een adresonderzoek is gratis.

Afhandeltermijn

De gemeente heeft voor een adresonderzoek onder meer hulp nodig van andere organisaties of personen. Het adresonderzoek kan daarom even duren.