Inschrijven voor een sociale huurwoning

Als u kans wilt maken op een sociale huurwoning, schrijft u zich in als woningzoekende. U schrijft zich in bij Huren in Holland Rijnland. Die zorgt voor de verdeling van sociale huurwoningen.

Regionale woonruimteverdeelsysteem

In de regio Holland Rijnland zijn sociale huurwoningen schaars. Om de woningen zo eerlijk mogelijk te verdelen, hebben gemeenten en corporaties afspraken gemaakt en regels gemaakt. De woningen worden verdeeld via het regionale woonruimteverdeelsysteem. Dit betekent dat u zelf kunt reageren op beschikbare woningen die aansluiten bij uw inkomen en uw gezin. 

Urgentieverklaring

U kunt een urgentieverklaring aanvragen als u dringend op zoek bent naar een huurwoning. De urgentiecommissie van Holland Rijnland geeft deze verklaring alleen af voor noodgevallen. De criteria en de toepassing van urgentie staan in de Huisvestingsverordening Holland Rijnland 2019. In de artikelen 18 t/m 25. Gemeente Noordwijk heeft geen invloed op de beslissing of u een urgentieverklaring krijgt. Een urgentieverklaring vraagt u aan bij woningcorporatie Stek via +31 252 43 05 00. Of bij woningstichting Sint Antonius van Padua (AvP) via +31 252 34 31 00.

Huisvestingsvergunning

Gemeente Noordwijk heeft een regionale huisvestingsverordening. Op grond hiervan worden huisvestingsvergunningen gegeven voor sociale huurwoningen onder de huurtoeslaggrens van de corporaties in de regio. En van particuliere verhuurders met tenminste 10 sociale huurwoningen. Stek en AvP geven de huisvestingsvergunning voor de verhuur van hun eigen huurwoningen.

Aanpak

Online aanmelden

Op hureninhollandrijnland.nl staan de beschikbare sociale huurwoningen. Om erop te reageren moet u zich inschrijven als woningzoekende. U kunt zich online inschrijven. Op hureninhollandrijnland.nl staat ook informatie over de toewijzing van sociale huurwoningen.

Langsgaan

U kunt ook langsgaan. Woont u in de woonplaats Noordwijk? Ga dan langs bij Stek. Kijk op stek-wonen.nl voor de adresgegevens. Woont u in de woonplaatsen Noordwijkerhout of De Zilk? Ga dan langs bij AvP. Kijk op ws-padua.nl voor de adresgegevens.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met Huren in Holland Rijnland via +31 85 20 30 900.