Herinrichting sportpark De Boekhorst

Sportpark De Boekhorst in Noordwijkerhout wordt tussen 2019 en 2022 volledig geherstructureerd. De clubaccommodaties en sportvelden zijn sterk verouderd en zijn aan vervanging toe.

Verbindingsweg

Ook wordt aan de noordrand van het sportpark een verbindingsweg tussen de Herenweg en Langevelderweg aangelegd. Dit maakt de herinrichting ook noodzakelijk. Deze weg ontsluit straks de nieuwe woonwijk Landgoed in den Houte op het voormalige Bavo-terrein. Ook wordt de weg gebruikt als bouwweg voor de herinrichting van het sportpark. 
Het project is opgedeeld in 2 delen. Het civieltechnische deel (sportvelden en infrastructuur) en het bouwkundige deel (de clubgebouwen).

Sportvelden en infrastructuur

De gemeente is volop bezig met de voorbereidingen om het sportterrein opnieuw in te richten. Hier komt veel bij kijken: de financiering, veel overleg met betrokkenen, de aanleg van een bouwweg, de drainage, kabels en leidingen, aanvragen diverse vergunningen, het kiezen van een aannemer en het plannen van de werkzaamheden, enz. De werkzaamheden worden in fases uitgevoerd.

Bouw 2 clubgebouwen

De gemeente bouwt voor VVSB en Northa een nieuw multifunctioneel clubgebouw. De gemeente heeft met deze verenigingen afspraken gemaakt over hun financiële bijdrage aan dit gebouw. Van Egmond Totaal Architectuur ontwerpt het gebouw in samenwerking met de gemeente, VVSB en Northa. 

Tennisvereniging De Boekhorst ontwikkelt een eigen clubaccommodatie. De gemeente levert hiervoor een financiële bijdrage. 

In fases

De sportvelden en de tennisbanen worden door de gemeente volledig vernieuwd. Dit gebeurt in fases. Hierdoor kunnen de verenigingen gebruik blijven maken van een deel van de sportvelden tijdens het sportseizoen. 

Bekijk de film van het begin tot einde bouw van het project Sportpark de Boekhorst:

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen rondom de herontwikkeling van Sportpark De Boekhorst? Meld u aan voor de nieuwsbrief. Let op. U ontvangt ter bevestiging een e-mail. Vergeet niet te bevestigen.

Aanmelden nieuwsbrief Sportpark De Boekhorst

Laatste editie nieuwsbrief

Lees het laatste nieuws en leuke weetjes over de herinrichting in de laatste nieuwsbrief over Sportpark De Boekhorst.