Nieuwe woonwijk Offem Zuid

Offem Zuid is een gebied aan de oostelijke kant van Noordwijk. Dit gebied wordt begrensd door de provinciale weg N206, de Beeklaan (N451), de Herenweg en de Hogeweg (langs de Woensdagse Watering). De naam Offem Zuid verwijst naar het lommerrijke landgoed Offem dat aan het plangebied grenst. Het totale gebied omvat een oppervlakte van circa 27 hectare.

Ruim 700 nieuwe woningen in Offem Zuid

In Offem Zuid worden ruim 700 woningen gebouwd. Dit zijn woningen in allerlei soorten en maten: sociale huurwoningen, vrijstaande woningen, rijtjeshuizen, appartementen, enzovoort. Het plangebied wordt omzoomd door water en groen, met een ecologische verbindingszone aan de oostzijde.

Bron afbeelding Offem Zuid: Campri Vastgoed  

Voortgang van de nieuwbouw

Reeds 254 woningen zijn voltooid en bewoond. De overige 459 woningen worden gebouwd in verschillende plandelen:

  • Offem Zuid West (grenzend aan de Herenweg)
  • Buitengewoon Offem fase 1 (vanaf de bestaande nieuwbouw tot aan de Achterweg)
  • Buitengewoon Offem fase 2 (tussen de Achterweg en de N206)

Het plangebied kent 3 eigenaren: de gemeente Noordwijk, Campri Vastgoed en de Thunnissen Groep. De Thunnissen Groep ontwikkelt Offem Zuid West. Voor meer informatie over dit deel van Offem Zuid heeft de ontwikkelaar een website gemaakt.

Campri Vastgoed is eigenaar van plangebied Buitengewoon Offem. Voorbereidingen voor de start van de bouw van de eerste fase van Buitengewoon Offem zijn in volle gang. Meer informatie over dit plangebied is terug te vinden op de website. E-mailen mag ook naar info@buitengewoonoffem.nl.

Informatie voor nieuwe bewoners

Meer informatie voor nieuwe bewoners is te vinden op een speciale webpagina 'Nieuwe bewoners Offem Zuid'. Met onder andere informatie over de milieupas, wonen in Noordwijk en wat de gemeente voor u kan doen in bepaalde gevallen.

Aanmelden gemeentelijke nieuwsbrief

Wilt u graag tijdens het hele proces op de hoogte gehouden worden van nieuws en ontwikkelingen rondom Offem Zuid? Dat kan! Meld u aan voor de nieuwsbrief. Let op. U ontvangt ter bevestiging een e-mail. Vergeet niet te bevestigen. Deze nieuwsbrief verschijnt ongeveer eens per kwartaal.

Aanmelden nieuwsbrief Offem Zuid

Laatste editie nieuwsbrief

Lees het laatste nieuws en leuke weetjes over deze toekomstige nieuwe woonwijk in de laatste nieuwsbrief over Offem Zuid.