Energiearmoede

Betaalt u 8 procent of meer van uw inkomen aan energielasten? Dan heeft u te maken met energiearmoede. Inwoners die het hardst geraakt worden door de energiecrisis helpen we bij het omlaag brengen van hun energiekosten. Dit geldt voor bewoners van huur- en koopwoningen.

Hoe gaat dit in zijn werk?

U kunt een energiecoach inschakelen. De energiecoach is een vrijwilliger die hier speciaal voor is opgeleid. Hij of zij geeft advies op maat en helpt bij het aanbrengen van kleine energiebesparende maatregelen. Die zitten in de energiebespaarbox die u wordt aangeboden. Uiteraard beslist u zelf wat u wilt doen.

Hoe weet ik of in aanmerking kom?

Heeft u dit jaar de energietoeslag van € 1300,- ontvangen? Dan kunt u een bespaarafspraak maken met een energiecoach plus energiebespaarbox. U ontvangt begin 2023 een brief. Bewaar deze brief goed, het is uw bewijsstuk dat u kunt deelnemen aan de actie.

Wanneer zijn de bespaargesprekken?

De energiebesparende gesprekken starten in februari 2023. U maakt met de energiecoach een afspraak op een tijdstip dat u goed uitkomt.

Hoe maak ik een afspraak?

U kunt een afspraak met een energiecoach maken op bespaarafspraak.nl.

Maakt u liever telefonisch een afspraak? Bel dan naar +31 71 36 60 000 en vraag naar bespaarafspraak energiecoaches.

Hoe zit het met het prijsplafond voor de energiekosten?

Dit is een regeling van het Rijk. Kijk voor meer informatie op rijksoverheid.nl.

Waar vind ik hulp voor mijn geldzorgen?

Heeft u nu geldzorgen of moeite om rond te komen? Neem dan contact op met Voor ieder 1. Kijk voor de contactgegevens op voorieder1.nl.