Energietoeslag aanvragen

Het Rijk stelt voor de energietoeslag 2023 extra geld beschikbaar voor huishoudens met een laag inkomen om de stijgende energielasten te betalen. Voor 2023 bestaat de energietoeslag uit 2 delen. Deel 1 is een bedrag van totaal € 500,- en voor deel 2 is de wetgeving nog niet bekend. Dat wordt naar verwachting juni 2023 bekend gemaakt. U kunt energietoeslag aanvragen bij de ISD Bollenstreek. De taken op het gebied van inkomen zijn namelijk door de gemeente Noordwijk uitbesteed aan de ISD Bollenstreek.

De energietoeslag 2023 deel 1 kan niet meer worden aangevraagd. Zodra er meer bekend is over deel 2 vindt u op deze pagina meer informatie.

Voorwaarden

  • U woont in de gemeente Noordwijk.
  • Uw inkomen is maximaal 130% van de voor u geldende bijstandsnorm. En dat geldt voor de maand voorafgaand aan uw aanvraag. Voorbeeld: u vraagt de energietoeslag in de maand februari aan, dan kijkt de ISD Bollenstreek naar uw inkomen over de maand januari.
  • U voert een zelfstandig huishouden.
  • U hebt van de ISD Bollenstreek of andere gemeente nog geen energietoeslag ontvangen.
  • Per huishouden is één keer de energietoeslag mogelijk.
  • U vraagt de energietoeslag aan tussen 1 februari 2023 en 1 mei 2023.

Neem voor meer informatie contact op met de ISD Bollenstreek via +31 800 95 67 000. Of kijk op isdbollenstreek.nl.

Meer informatie

Tijdelijk Noodfonds Energie 

Komt u niet in aanmerking voor de energietoeslag? Maar heeft u wel een laag inkomen en hoge energiekosten? Dan is er landelijk het Tijdelijk Noodfonds Energie. Kijk voor meer informatie en aanpak op noodfondsenergie.nl.

Hulp nodig bij energiebesparende maatregelen?

Heeft u hulp nodig om de energierekening omlaag te krijgen? In 2023 volgen meer energiearmoede maatregelen voor de ontvangers van de energietoeslag. Wij werken hiervoor samen met de energiecoaches. U krijgt bezoek van een energiecoach die u adviezen geeft en helpt bij het aanbrengen van kleine energiebesparende maatregelen.