Bijstandsuitkering aanvragen

Als u geen of weinig inkomen heeft en er zijn geen andere voorzieningen waarop u aanspraak kunt maken, dan komt u mogelijk in aanmerking voor een bijstandsuitkering.

De taken op het gebied van de sociale zekerheid zijn door de gemeente Noordwijk uitbesteed aan de Intergemeentelijke Sociale Dienst (ISD) Bollenstreek. Aanvullende informatie kunt u vinden op de website van de ISD Bollenstreek.

U kunt gedurende de openingstijden ook bij het Lokaal Loket Noordwijk of het Wmo adviescentrum Noordwijkerhout terecht voor informatie en advies.

Voor informatie kunt u contact opnemen met het Klantcontactcentrum via +31 (0)71 36 60 000.

Als uw dossier volledig is ingeleverd, ontvangt u binnen 8 weken een beslissing.

Voor een aanvraag van een bijstandsuitkering kunt u telefonisch contact opnemen met het Klant Contact Centrum (KCC) van de ISD Bollenstreek, bereikbaar via het gratis telefoonnummer +31 (0)800 95 67 000. U krijgt een uitnodiging voor een algemene informatiebijeenkomst.

Informatiebijeenkomst

U krijgt een uitnodiging voor een algemene informatiebijeenkomst. Deze informatiebijeenkomst is bij de ISD Bollenstreek, Hobahostraat 92 te Lisse. Tijdens deze bijeenkomst wordt u geïnformeerd over de rechten en plichten die bij een uitkering horen. 

Na afloop van de bijeenkomst ontvangt u een uitnodiging voor een persoonlijk meldingsgesprek. U krijgt verder het aanvraagformulier mee. Tijdens het meldingsgesprek bespreekt de consulent uw aanvraag en uw persoonlijke situatie. Voor hulp bij het invullen van uw aanvraagformulier kunt u terecht bij de Formulierenbrigade.

Bent u al boven de pensioengerechtigde leeftijd?

Bent u ouder dan de pensioengerechtigde leeftijd, dan kunt u voor een aanvraag terecht bij de Sociale Verzekeringsbank (SVB).

Bent u jonger dan 27 jaar?

Bent u jonger dan 27 jaar? Dan gelden voor u speciale regels.

Wat heb ik nodig?

Dat is afhankelijk van uw situatie. U krijgt bij het aanvraagformulier de informatie wat u moet inleveren. In ieder geval moet u naast uw inschrijving bij het UWV werkbedrijf als werkzoekende, een kopie van een geldig legitimatiebewijs inleveren. Dit kan een paspoort of identiteitskaart zijn (geen rijbewijs).

Intergemeentelijke Sociale Dienst (ISD) Bollenstreek

Lokaal Loket Noordwijk (ma t/m vrij van 8:30-12:30 uur zonder afspraak)

Formulierenbrigade, locatie woonplaats Noordwijk (ma van 9:00-12:30 uur zonder afspraak)

Adresgegevens

Toon op de kaart Voorstraat 42 
2201 HW Noordwijk

Wmo Adviescentrum Noordwijkerhout (ma t/m vrij van 8:30-17:00 uur op afspraak en van 10:00-11:00 uur zonder afspraak)

Adresgegevens

Toon op de kaart Via Antiqua 23 (post inleveren kan ook in rode brievenbus) 
2211 HW Noordwijkerhout

+31 (0)252 34 38 00

wmo@noordwijkerhout.nl

Formulierenbrigade, locatie woonplaats Noordwijkerhout (vr van 9:00-12:30 uur zonder afspraak)

Adresgegevens

Toon op de kaart Via Antiqua 23 
2211 HW Noordwijkerhout