Vrijwilligerswerk

Wilt u vrijwilligerswerk doen voor uw buurt, een organisatie of misschien voor iemand uit de straat? In de gemeente Noordwijk hebben we verschillende mogelijkheden voor vrijwilligerswerk. U kunt bijvoorbeeld 1x per week op bezoek bij iemand die eenzaam is voor een kopje koffie, bestuurlijk advies geven of u inzetten als taalcoach. De vraag varieert van korte tot lange termijn en wordt ingedeeld zoals u dat graag wilt.

Vrijwilligersorganisaties

Vrijwilligersorganisaties zijn onmisbaar in Noordwijk. Ze houden het verenigingsleven actief en zijn betrokken bij hun vrijwilligers. De gemeente Noordwijk vindt het belangrijk dat vrijwilligersorganisaties worden ondersteund in hun activiteiten en binding met vrijwilligers. U kunt hiervoor terecht bij Welzijn Noordwijk

Wat kunnen zij voor u betekenen?

  • Verbinding versterken met andere vrijwilligersorganisaties.
  • Ondersteunen en/ of meedenken met het organiseren van bijeenkomsten.
  • Het bieden van scholing aan jou als organisatie of aan de vrijwilligers.
  • Het plaatsen van een vrijwilligersvacature voor je organisatie.

Aanvullende informatie

Vrijwilligersverzekering

De gemeente heeft een collectieve vrijwilligersverzekering afgesloten waardoor je gratis verzekerd bent tijdens het vrijwilligerswerk.

Gratis VOG voor vrijwilligers

Werkt uw vrijwilligersorganisatie met jongeren en/of mensen met een verstandelijke beperking? Dan kunnen uw vrijwilligers in aanmerking komen voor een gratis Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Deze regeling is uitgebreid per 1 november 2018. 

Vrijwilligerswerk en een uitkering

Als u met behoud van uitkering vrijwilligerswerk wilt verrichten adviseren wij u hierover vooraf contact op te nemen met uw uitkerende instantie. Het verrichten van vrijwilligerswerk met behoud van uitkering mag alleen onder bepaalde voorwaarden.

Aanpak

In de Vacaturebank zijn allerlei leuke functies te vinden voor vrijwilligers. Kijk in de Vacaturebank naar openstaande vacatures. 

Weet u nog niet zo goed wat u wilt doen? Neem dan contact op met Welzijn Noordwijk.

Meer informatie

Woonplaats Noordwijk

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Aleid Guijt van Welzijn Noordwijk via +31 (0)6 40 23 71 65 of aleid.guijt@welzijnnoordwijk.nl U kunt zich via dit e-mailadres ook aanmelden voor een nieuwsbrief.

Woonplaatsen Noordwijkerhout en De Zilk

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Corrie Hunnekink van Welzijn Noordwijk via +31 (0)6 18 99 91 97 of corrie.hunnekink@welzijnnoordwijk.nl U kunt zich via dit e-mailadres ook aanmelden voor een nieuwsbrief.