Restaurants in de Duin- en Bollenstreek gaan de Food Waste Challenge aan
De regio Duin- & Bollenstreek zet een grote stap naar een duurzamere toekomst. Vanaf het voorjaar van 2025 start de Food Waste Challenge. Dit is een project waarbij restaurants en hotels geholpen worden om minder voedsel te gaan verspillen.
Dit project is een initiatief van de gemeenten Noordwijk, Lisse, Hillegom en Teylingen, Koninklijke Horeca Noordwijk, Rabobank, Green Leisure Group en Wastewatchers. Het geeft lokale horecabedrijven de kans om duurzamer te werken en een voorbeeld te worden voor andere horecabedrijven.
Samen tegen voedselverspilling
Waarom is dit project belangrijk? Jaarlijks wordt in Nederland ruim 1 miljard kilo voedsel verspild. Dit heeft een grote invloed op het milieu. Door voedselverspilling aan te pakken, besparen we niet alleen kostbare grondstoffen, maar verminderen we ook de CO2-uitstoot en helpen we aan een circulaire economie.
Hotels en restaurants in onze regio helpen mee door mee te doen aan de Food Waste Challenge. Ze krijgen praktische tips, begeleiding en hulp bij het bedenken van creatieve oplossingen. Zo leren ze hoe ze hun voedselverspilling kunnen meten en verminderen en hoe ze duurzamer kunnen werken.
Tip jouw favoriete restaurants en win!
Ben jij een bewuste inwoner die waarde hecht aan duurzaamheid? Je kunt een belangrijke rol spelen in dit initiatief. Vind jij dat jouw favoriete restaurant of hotel de kans moet krijgen om mee te doen? Nodig ze uit om deel te nemen aan de gratis Food Waste Challenge en registreer jouw tip via wastewatchers.eu. Als het restaurant besluit mee te doen, maak jij kans op een gratis maaltijd en drankje in jouw favoriete restaurant.
Maak duurzaamheid bespreekbaar
Vraag bij jouw bezoek aan een restaurant of zij al nadenken over voedselverspilling. Zo laat je zien dat duurzaamheid ook voor klanten belangrijk is.
Waarom nu?
Duurzaamheid is meer dan een trend, het is een noodzaak. Restaurants en hotels die meedoen aan de Food Waste Challenge laten zien dat ze milieubewust zijn. Steeds meer klanten vinden dit belangrijk. Tegelijkertijd dragen ze bij aan een schonere en groenere regio.
Meer weten over de Food Waste Challenge of je favoriete restaurant of je eigen horecabedrijf aanmelden? Check wastewatchers.eu voor meer informatie.
De Food Waste Challenge loopt van februari tot mei 2025 en vraagt slechts 3 tot 5 uur tijd van de horecaondernemer.